sâmbătă, 14 martie 2009

Liceul de Arta Dimitrie Cuclin, Str. Domneasca nr. 97-99...

Mai bine zis Corpul de la strada al liceului, pentru ca noua cladire in care presupun ca se desfasoara orele arata foarte bine!
Liceul se gaseste pe Str. Domneasca nr. 97 si poarta numele marelui compozitor si om de muzica galatean, Dimitrie Cuclin.

De pe siteul liceului am aflat ca:
"Liceul de Arta si-a deschis portile la 1 septembrie 1956 în localul vechi (corpul B) si de la început s-a impus ca o scoala de prestigiu în municipiul Galati. În primii ani unitatea a functionat cu doua sectii, muzica si arta plastica.
Din 1963 elevii s-au mutat într-un local nou, în care functioneazã si în prezent. Primul director al liceului a fost profesorul de violoncel Constantin Costica."

Alte poze:



10 comentarii:

  1. Interesant , nu credeam ca mai intereseaza pe cineva din Galati Arhitectura ornamentala .Si totusi , daca stai putin si te gandesti , un asemenea liceu nu gaseste in tot orasu' o mana de talente si un mic fond de renovare..Ce mai e de zis , e ca o casa horror nu alta ! Si e si fatada , la strada ! Si poarta aia de metal , taiata cu autogenu'.. Unde-i creativitatea ?? Vorba aia ..The Lights are one , but no one's home !Pacat

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt eleva "la arta".nu se tin ore in cladirea asta.momentan e un soi de magazie-biblioteca, in care zac desene, rame, instrumente, carti si mult praf.da..HB_26 ..ideea e ca fonduri nu sunt.mai bine spus primaria nu le aloca.a fost un mare tamtam legat de cladirile astea de la strada..ce intra oarecum in componenta liceului.a fost si un proces pe tema asta.e greu sa investesti in ceva ce nu.ti apartine si care poate fi revendicat oricand de un nene cu relatii.de la "Caju" pana la "Cuclin",tot ce e in spatele darapanaturilor astea,blocuri cu 2 etaje si case,sunt construite pe pamantul unei singure persoane,care oricand poate sa.si ceara drepturile.e trist.practic liceul de arta..renumitul "Dimitrie Cuclin" risca sa piarda si intrarea asta..de la strada,"taiata cu autogenu'.."cum spui tu..pe motiv ca maine-poimaine va fi revendicata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. terenul a fost revendicat in 1992 de catre proprietarul care a locuit in cladirea de mai sus inainte sa fie dat in strada de statul roman, copil fiind. Proprietarul de drept si-a primit cladirea inapoi abia in 2008, in starea in care se vede in imagini, dupa ce statul roman si-a batut a doua oara joc de el. Nu e adevarat ca toate proprietatile de la caju pana la cuclin sunt ale aceluiasi proprietar.

      Ștergere
  3. acea cladire pe vremuri apartinea armatei,mai precis comisariatului,care se afla vis a vis.

    RăspundețiȘtergere
  4. bai...vreau sa stiu si eu mai multe despre liceu` asta...:(

    RăspundețiȘtergere
  5. Mergi pe siteul liceului sau cauta o alta sursa de informatii la VA Urechia. Poate exista o monografie ceva...

    RăspundețiȘtergere
  6. As vrea si eu sa intru la liceul acesta dar nu stiu ce medie imi trebuie exact pentru intrare.Dati-mi informatii la id ronaldinho10_best, multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. eu tot nu prea inteleg ce trebuie sa fac pt a intra la liceul asta puteti sa-mi dati mai multe detalii?

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu zic sa va adresati secretariatului acestui liceu. E simplu!

    RăspundețiȘtergere