joi, 21 aprilie 2011

Galatii de altadata la Muzeul de Istorie (Casa Colectiilor)....


Miniexpoziţie : 20 aprilie - 2 iunie 2011;
Locul : Muzeul „Casa Colecţiilor”, str. Eroilor, nr.64;

În spiritul acestei tradiţii, vizitatorii care trec pragul Muzeului „Casa Colecţiilor”, din strada Eroilor nr. 64, în perioada 20 aprilie – 2 iunie 2011 vor fi invitaţi să păşească DE PAŞTE, ÎN GALAŢII DE ALTĂDATĂ, în SALA 1 ETAJ 1, în SALONUL dominat de atmosfera festivă, ca-n timpul belle-epoque.

Sursa+poza: www.migl.ro

4 comentarii:

  1. In judetul Glati exista un castel splendid in localitatea Vames, pozitionata pe DN 25 Galati - Tecuci. Am avut acces in el in perioada 1985 - 1986: la intrare este un peron larg cu usi din lemn, o sala de primire pavata cu marmura (cred eu) in doua culori; o scara spiralata din lemn foarte eleganta urca la etaj unde sunt dormitoarele. Castelul are o pivnita mare si ca element special un turn. Este vizibil din drumul national si este foarte frumos. Din cate stiu a apartinut unui domn Vretus care, indragostindu-se de o fata din sat, cu care s-a si casatorit, a construit aceasta resedinta. Langa zidul sudic este o banca din zidarie care ofera o priveliste superba. Poate ca este o legenda, dar castelul exista cu certitudine! Aveti informatii despre el? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. asa e am fost acolo cand eram copil,acum treize ci de ani dar este si acum castelul se vede de la soseaua dn25

    RăspundețiȘtergere
  3. se spune despre Vretus toate pamanturile erau ale lui,adica sute de hectare si castelul se afla sus pe un deal deasupra satului Vames

    RăspundețiȘtergere