miercuri, 18 martie 2009

Casa, Str. Nicolae Balcescu nr. 76...

Casa din Str. Nicolae Balcescu nr. 76 (exact viz-a-viz de Colegiul National Vasile Alecsandri) este una foarte veche. La varsta ei (anul 1883 apare scris intr-unul din basoreliefurile fatadei dinspre strada) se tine surprinzator de bine.
Interesant la aceasta casa este arcada de la intrare (vezi ultima poza). Acum face legatura intre doua case si asigura intrarea intr-o curte interioara.
Din pacate n-am vazut pe nimeni in preajma pentru a solicita fotografierea curtii interioare. Cred ca acolo se ascund lucruri frumoase!
Tot pe fatada dinspre strada apar urmatoarele initiale ale primului proprietar: T, M si C.

Alte poze:



5 comentarii:

  1. Bravo! felicitari pentru ce faci...! super frumoase cladirile pe care ni le-ai adus in fata, sper ca esti constient ca multe din fotografiile pe care le-ai facut vor deveni parte din istorie - martor din timpul nostru.... (avand in vedere rata la care se sterg monumente si spatii publice faine). Ai un link in blogrollul meu...am vazut ca eu sunt deja la tine :) merci!
    Ar fi fain sa bagi si nieste imagini vechi pentru comaratie! :)
    Ganduri bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc!
    Am sa folosesc si ideea cu fotografiile vechi.
    Doar anumite zone au fost fotografiate in trecut..
    Dar e o idee buna. Am si folosit-o la 1-2 articole de pana acum!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravo pentru ceea ce ai facut pana acum. Eu cred ca ar trebui sa continui. Te-am gasit intamplator si inima mea s-a accelerat cand am vazut poza cu casa din Balcescu. Copilaria si inceputul adolescentei l-am petrecut in acea casa si-i cunosc toate cotloanele si am de povestit atatea despre viata in acea casa. Din 1958 pana in 1970. Dar parca , din amintiri, numarul este 78 si nu 76. Sau poate memoria ma lasa din cauza trecerii timpului. Chiar mi-ar placea sa stiu cine a fost proprietar si isoria lui. Oricum, casa apartinea statului, la vremea mea, probabil nationalizata. Ina acolo locuiau la acea vreme, 7 familii. Totusi repartitiile cred ca erau date prin MAN. Deci si casa cred ca apartinea cumva de Armata. Spun asta deoarece tata muncea in armata la aviatia militara (navetist). Dar si ceilalti vecini aveau cate un membru din armata. Imi amintesc, era o vaduva a unui pompier, o familie a unui militian care lucra la urmariri cu caini, pensionari din armata, etc. In fine, o lume interesanta...la fel si copii lor cu care eu ma jucam in curtea sestul de generoasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bravo pentru ceea ce ai facut pana acum. Eu cred ca ar trebui sa continui. Te-am gasit intamplator si inima mea s-a accelerat cand am vazut poza cu casa din Balcescu. Copilaria si inceputul adolescentei l-am petrecut in acea casa si-i cunosc toate cotloanele si am de povestit atatea despre viata in acea casa. Din 1958 pana in 1970. Dar parca , din amintiri, numarul este 78 si nu 76. Sau poate memoria ma lasa din cauza trecerii timpului. Chiar mi-ar placea sa stiu cine a fost proprietar si isoria lui. Oricum, casa apartinea statului, la vremea mea, probabil nationalizata. Ina acolo locuiau la acea vreme, 7 familii. Totusi repartitiile cred ca erau date prin MAN. Deci si casa cred ca apartinea cumva de Armata. Spun asta deoarece tata muncea in armata la aviatia militara (navetist). Dar si ceilalti vecini aveau cate un membru din armata. Imi amintesc, era o vaduva a unui pompier, o familie a unui militian care lucra la urmariri cu caini, pensionari din armata, etc. In fine, o lume interesanta...la fel si copii lor cu care eu ma jucam in curtea sestul de generoasa.

    RăspundețiȘtergere