sâmbătă, 23 mai 2009

Casa, Str. Brailei nr. 5-7...

Casa de mai sus se gaseste pe Strada Brailei (posibil nr. 5-7), viz-a-viz de Liceul A.I.Cuza. Exterior este deteriorat...cu toate astea cred ca se gaseste intr-o stare buna (fata de alte case vechi din Galati).
Despre ea nu stiu mare lucru. Acum cativa ani acolo se gasea o firma de calculatoare...Atat!
Face nota discordanta cu noua si moderna cladire de langa ea, sediul de birouri Viva (parca).

Alte poze:



3 comentarii:

  1. Casa a apartinut lui George Gheorghiu, fratele lui Simion Gheroghiu proprietarul Palatului din Domneasca colt cu Gamulea (restaurantul Universitatii).George Gheorghiu a fost director al partii romane a "Gaz Aerian Galati", apoi este reprezentantul "Aragaz SA" Ploiesti. Spre sfarsitul celui de-al II-lea razboi mondial paraseste Galatiul, nu s-a mai reintors din refugiu, casa sa fiind ocupata de armata sovietica, apoi pe rand de Clubul SNG, Cantina Securitatii, Clubul Sportiv Dunarea, Jocuri mecanice, PECO. Moare in anul 1970. Am fost in cladire prin anul 1996 cred, pentru niste acte cu PECO, era inca extrem de frumoasa chiar si dupa vremurile grele prin care trecuse. Urmasul dumnealor este domnul Costel Gheorghiu, presedintele cred a Clubului de cartofili Galati. Nu stiu cum mi-a parvenit un CD cu poze vechi despre Galati care contine poze din colectia dumnealui. Oricum, multumesc mult!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da..am, citit si eu articolul de ieri din Viata Libera. Ma bucur ca mai este cineva interesat de soarta cladirilor vechi din Galati..

    RăspundețiȘtergere
  3. De fapt eu iti multumesc!!! Felicitari si astept alte postari.

    RăspundețiȘtergere