joi, 6 august 2009

Casa, Str. Balcescu nr 8...

Casa de mai sus se gaseste pe Str. Nicolae Balcescu, la nr. 8, intre Biserica Mavramol si Restaurant Cosoreanu. Arata jalnic cel putin din doua motive: nu este renovata de foarte mult timp si in plus de asta este acoperita de diverse postere, antene , cabluri..etc.

Prima data cand am observat balcoanele apartamentelor mi s-au parut kitch-ioase. Nu stiu de ce. Poate din cauza "totului". Dar daca le observi mai mult timp incep sa-ti placa. Cel putin asa mi s-a intamplat mie...

In spatiu ce delimiteaza cladirea de la nr. 6 de cea de la numarul 8, apare acel semn metalic ruginit cu un blazon pe el, ce parca a uitat sa cada...
As fi curios sa aflu daca in acea cladire si-a avut sediul vreo institutie administrativa...

Alte fotografii:11 comentarii:

 1. Este cumva vizavi de statia de bus de la scoala de meserii?Nu am observat niciodata cladirea,desi cant plecam de la universitate, aia era ruta obisnuita. Era prea gri si urata ca sa-mi fixez privirea mai sus de SHul de la parter si ce mai e pe acolo. Ma bucur ca tu ai facut-o!

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu chiar vis-a-vis, ci mai spre Brailii, langa Home Center sa spunem...
  Sau mai bine, fix viz-z-viz de Pestera...

  RăspundețiȘtergere
 3. De aia nu imi parea mie cunoscuta deloc. ei, la cladirile alea chiar nici atat nu m-am uitat!

  RăspundețiȘtergere
 4. Sa faci niste fotografii si prin zona liceului V. Alecsandri. Vis-a-vis, pe colt, acolo am "copilarisit" eu . Casa aia nu mai exista de mult !
  Cand eram mica ma jucam in curtea liceului. Vara, ma strecuram in curte pe sub o poarta. Cu timpul eu cresteam si cu fiecare vara intram tot mai greu pe sub poarta pana n-am mai intrat deloc. Atunci eu m-am vaitat mamii ca poarta "s-a lasat!"
  Imi face mare placere sa privesc povele tale.

  RăspundețiȘtergere
 5. Exista un articol cu locuitele de vis-a-vis de CNVA(LVA)...
  Mergi pe eticheta "Str. Balcescu" sau rasfoieste posturile mai vechi...
  Multumesc pt aprecieri!

  RăspundețiȘtergere
 6. Acel simbol de fier a disparut la cateva zile dupa ce l-am fotografiat...

  RăspundețiȘtergere
 7. Tocmai intenţionam să-ţi spun că mereu am admirat balcoanele dar nu am observat nici o dată simbolul de fier când am citit ultimul tău comentariu. Noroc că l-ai fotografiat.

  RăspundețiȘtergere
 8. Stii cumva ce reprezinta stema de pe blazonul disparut? O ancora si o "coroana" de turnuri=simbolul unui oras. Eu sunt din Bucuresti, e vorba cumva de stema Galatiului?
  Ce pacat ca a disparut! Poate nu au luat-o vanatorii de fier vechi ci vreun colectionar

  RăspundețiȘtergere
 9. Da..pacat. Nu stiu ce reprezinta stema respectiva. Probabil simbolul unei institutii administrative..nu stiu.

  RăspundețiȘtergere
 10. Sigur nu e vorba de stema unei institutii. Coroana de turnuri e simbolul unui oras. Orasele mari au 7-8 turnuri, cele mici cam 3.interesant de aflat care oras a avut in perioada 1900-1940 stema, o ancora.

  RăspundețiȘtergere
 11. mai exista un blazon identic la o casa in galati

  RăspundețiȘtergere