Proiectul îşi propune un inventar complet al celor aproximativ 20.000 de clădiri din Bucureştiul istoric, amplasate în cele 98 de zone istorice, pentru a facilita accesul rapid la informaţii al ONG-urilor şi persoanelor interesate de păstrarea patrimoniului. Informaţiile colectate, fotografii şi fişe de inventar, on-line, pe site-urile asociaţiilor. Iniţiatorii proiectului urmăresc să dea o imagine completă a Bucureştiului istoric în 2010 şi să popularizeze în rândul publicului larg valoarea estetică a Capitalei, în ansamblul său şi nu doar a monumentelor istorice.
Potrivit Mirabelei Grădinaru (Asociaţia Salvaţi Bucureştiul), fotografierea imobilelor a început deja, estimându-se să dureze câteva luni.
Sursa: http://www.jurnalul.ro/stire-observator/a-inceput-fotografierea-cladirilor-vechi-din-bucuresti-pentru-proiectul-inventarierea-zonelor-protejate-534375.html
Mai sunt si vesti bune...
RăspundețiȘtergereEste o actiune laudabila care fara dubiu o sa contribuie la protejarea cladirilor istorice si aprecierea lor de catre public. In acelasi timp cred ca proeictul este extrem de ambitios pentru vastitatea si complexitatea patrimoniului arhitectural al Bucurestiului. O "imagine completa" a acestui fond se poate face numai cu resurse financiare enorme, cu echipament adecvat si echipe de specialisti. De aceea zic sa nu ne entuziasmam prea tare, ci sa apreciem ca aceasta miscare este in directia buna si adauga eforturilor multor organizatii si persoane pentru conservarea patrimoniului capitalei.
RăspundețiȘtergereValentin Mandache
Case de Epoca (site: [w x3].casedeepoca[punct]wordpress[punct]com)