marți, 21 septembrie 2010

Casa, Str. N. Balcescu nr.35...

N-o mai cautati..aceasta casa nu mai exista! A existat langa sediul Electrica de astazi, in locul ei fiind amenajata parcarea institutiei. In poza de mai sus se vede turla Bisericii Sf. Pantelimon (sau bulgareasca).

Citind de dimineata acest articolul din Viata Libera, despre imobilele expertizate si propuse spre a fi demolate, mi-am amintit de aceste fotografii, puse pe internet de domnul Costel V. Gheorghiu, la aceasta adresa.

Un fost arhitect al Galatiului spunea, citez aproximativ, ca: "orice casa poate fi renovata atat timp cat nu este pusa la pamant". Si eu cred in asta.
Sper ca si cei din Primarie sa realizeze acelasi lucru si in limita posibilitatilor sa incerce sa reabiliteze cladirile vechi ale Galatiului.

Alte poze:

7 comentarii:

  1. Muie la iehovisti, mormoni si atei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Casa este superba. Cm intrat in ea inainte de 89, cand era sediul COOP. Foarte frumoasa sala de la parter, scara, incaperi spatioase. Nu stiu a cui a fost dar era splendida. Au ajutat la dispartia ei si tiganii din zona care luau caramida pentru a o vinde. Cum s-a intamplat si cu casa din Cuza, care fusese han, cu o curte interioara...Cineva spunea ca nu exista casa care sa nu poata fi consolidata. Apropo: casei din spatele universitatii(fostul dispensar studentesc) deja i s-a furat fierul fosrjat de la usi. Ce o fi in interior? Nu am reusit sa ii fac o poza. Imi pare rau, asta e.Si, Adi, ce cauti cu limbajul acesta aici???

    RăspundețiȘtergere
  3. Despre casa din spatele Universitatii am mai scris..cred ca a fost unul din primele articole publicate. Sau printre primele...
    Mare pacat de casa aia!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu ca ateu iti urez acelasi indemn, @ Adi.
    Pe subiect, PACAT de acest imobil si pacat ptr. miile din toata tara care nu mai sunt din aceiasi cauza, autoritati anti-ramane.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu e un caz singular, din pacate fenomenul este raspandit in toata tara si asa cum ziceai mai sus la el contribuie nederanjati si tiganii furand caramida cu caramida. Suntem de jale!

    RăspundețiȘtergere
  6. George, crezi că ai putea şterge abjecţiile lui Adi?
    Nu de alta, dar cam strică imaginea... ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. situatia e de plins,pacat ca edilii orasului nu se ingrijesc de conservarea edificiilor vechi.

    RăspundețiȘtergere