joi, 25 martie 2010

Casa, Str. N. Balcescu nr. 86...

Pe Str. Balcescu m-am plimbat deseori.
Nu este prima casa fotografiata de pe aceasta strada, fosta Str. General Berthlot.

Casa de la nr. 86 este partial (dar in proportie mica) renovata. Si renovata prost... Parterul a devenit cabinet stomatologic..ferestrele au fost inlocuite cu termopane, tencuiala sta sa cada...

Poate totusi in viitor lucrurile se vor indrepta.

Alte poze:


3 comentarii:

  1. Ce casa suava as zice!... Pacat cu termopanele, este o boala nationala care ameninta serios patrimoniul arhitectural. Stilul decoratiilor este un Art Deco flamboaiant cum rareori am vazut in arhitectura caselor de locuit din vechiul regat. Imi plac motivele florale luxuriante de pe arhitrava si cum tulpimile florilor se prelungesc in jos de-a lungul peretilor printre ferestre- absolut fascinant, o sugestie de vegetatie luxurianta si de dorinta de a calatori spre marile sudului atat de tipica perioadei Art Deco. In acelasi stil sunt si motivele balconului si ancadreamentele ferestrelor unde se poate vedea cate ceva din celebra "regula de trei" a acestui stil http://casedeepoca.wordpress.com/2009/11/28/imaginea-zilei-28-nov-09-regula-de-trei-a-stilului-art-deco/). Din nou multumiri ca le faceti cunoscute. Acele detalii decorative sunt o raritate si trebuie pastrate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumneavoastra sunteti mai documentat in privinta arhitecturilor, dar ce observ eu este ca termopanele nu prea se potrivesc cu stilul acestor case. In general a devenit o moda cu termopanul. Acesta se potriveste doar la blocuri nu la case. Blocurile nu au stil ci doar sunt niste cuburi colorate.

      Ștergere
  2. Casa a apartinut familiei dr. Haimovici si respectiv familiei dr. Brociner (Saul sau Solomon) de a carui istorie m-am interesat si am relatat de pagina de Fb "Vechiul Galati in imagini".
    Este vorba de alt Haimovici cu radiologul de la spitalul municipal pe care-l chema Poldy.
    Casa a fost cumparata de un prieten de-al meu, care a luat intai parterul unde a facut dupa revolutie cabinetele stomatologice. La etaj stateau chiriasi si abia in ultimii ani a reusit sa cumpere si restul cladirii. O va repara sigur, dar au fost numeroase probleme cu actele, etajul a fost etatizat si repartizat la mai multe familii.

    RăspundețiȘtergere