luni, 11 aprilie 2011

Casa, Str. Tautu Logofat nr. 6...


Acesta casa, de pe Str. Tautu Logofat nr. 6, se gaseste fix in spatele magazinului Winmark (fost Modern). Casa arata rau de tot!

Fotografiile sunt facute in doua randuri, ultima data acum cateva luni. Nu cred sa se fi intamplat vreo schimbare fericita intre timp.

Alte fotografii:

4 comentarii:

  1. frumos de tot leutul acela.
    Unde anume e plasat detaliul asta ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Undeva in partea stanga a casei...la acea intrare tip garaj...

    RăspundețiȘtergere
  3. Posibil sa fie casa in care a locuit familia Ghica pe perioada detenţiei de 24 de ani a lui Alexandru Ghica ("Prinţul"), fost prefect al politiei legionare a capitalei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Alexandru Ghika (1903-1982) "Prinţul"
    A fost avocat de meserie, iar în perioada dictaturii national-legionare a ocupat funcţia de şef al Poliţiei Capitalei. După căderea regimului legionar a fost închis de Antonescu la Jilava pentru 12 ani de temniţă. Căderea regimului de dictatura militara a lui Antonescu l-a prins acolo şi a primit de la noua justiţie comunistă închisoare pe viaţă. A stat în toate puşcăriile comuniste importante şi s-a eliberat la Aiud dupa 24 de ani de temniţă. Petre Ţuţea care-i fusese coleg de celulă şi prieten i-a făcut loc la ieşire: "Mergi tu înainte că ai 23 de ani de puşcărie şi eu numai 13, or sa creadă aştia dacă ies înaintea ta că m-am dat cu comuniştii".

    RăspundețiȘtergere