luni, 22 martie 2010

Casa, Str. Eroilor nr. 8...

Pe Str. Eroilor (fosta Primaverii, fosta Codreanu, după numele avocatului Emil Codreanu, primar 1927-`28, 1931-`32), la nr. 8 (in spatele Teatrului Fani Tardini, si viz-a-viz de Consiliul Judetean), se gaseste aceasta casa semireparata (in weekend se lucra la partea stanga a casei).

Casa este declarata monument istoric, avand codul "GL-II-m-B-03042" (in lista monumentelor din 2004).

Alte poze:








5 comentarii:

  1. Superba casa, in stil Second Empire, tipic Frantei in a doua jumatate a sec. 19, si interpretat provincial in Romania acelei vremi. Exemplul acesta este foarte fin, aproape ca la 'mama lui acasa'. Este destul de bine pastrata pentru conditiile Romaniei; sa speram ca proprietarul are viziunea neceara pentru o restaurare/ reparare de inalta tinuta si are profesionisti care sa-l ajute. Astfel poate deveni o carte de vizita pentru Galati.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucura faptul ca urmariti articolele postate aici. Mai ales ca v-am descoperit si eu mai demult si va admir pentru plusul de informatie tehnica pe care o adaugati celor postate de D-voastra(stiluri arhitectonice..etc).

    RăspundețiȘtergere
  3. Strada Codreanu nu a preluat numele primarului Emil Codreanu, acesta locuia pe Strada Gamulea, vis-a-vis de avocatul Gamulea. Asa ca aceasta strada a luat numele serdarului Grigore Codreanu, care a locuit pe aceasta strada.

    RăspundețiȘtergere
  4. Informatia este luata de aici:www.viata-libera.ro/articol-O_casa_de_epoca_vopsita_roz_2.html

    RăspundețiȘtergere
  5. mda ... casa despre care se vorbeste mai sus , intr-adevar este superba si ar putea fi renovata , singurul impediment este ca stau vreo 12 familii sau 10 in ea :|

    RăspundețiȘtergere