marți, 30 martie 2010

Casa, Str. Garii nr. 19...

Casa de pe Str. Garii (fosta Lascar Catargiu) nr. 19, se gaseste viz-a-viz de "Scara monumentala Moruzi".

Casa nu este spectaculoasa din punct de vedere al arhitecturii.
Dar este veche si se gaseste in starea pe care-o puteti observa in fotografii. In partea superioara a peretelui ce da inspre intersectie se gasesc pe o placa (deteriorata de vreme si timp) initialele primului proprietar: "L", "C" si "V" (asa mi se pare mie), precum si anul in care a fost construita: 1912.

Alte poze:


2 comentarii:

  1. Imi place usa si peronul acesteia, care pot fi renovate cu usurinta,- in stilul "Micul Paris", ceea ce eu denumesc arhitectura frantuzeasca de sec. 19 interpretata provincial in Romania intre anii 1880 pana la Primul Razboi Mondial. Casele in acest stil apartin de obicei negustorilor, micilor meseriasi- in general clasa de mijloc a acelor vremuri si denota aspiratiile cosmopolitane si moderniste ale acestora, intr-o vreme cand stilurile arhitecturale culte printre care si cel neoromanesc incepeau sa fie adoptate de clasele de sus, mai sofisticate cultural.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate in casa asta,ca si in majoritatea celor din centrul vechi sau zona portului, sunt napadite de tigani care nu ies decat daca intri cu buldozerul in casa.

    RăspundețiȘtergere