miercuri, 10 martie 2010

Casa, Str. N. Balcescu nr. 37


Ante Scriptum: In primul rand sper sa-mi regasesc cheful si timpul de-a mai umbla si fotografia casele vechi din Galati. Am abandonat acest proiect ce pur si simplu ma obsedase anul trecut...

Casa de la adresa Str. N. Balcescu, nr. 37, se gaseste fix la intersectia strazilor N. Balcescu si Eroilor (fosta Primaverii, asa cum apare si pe o placuta de pe un lateral al casei), langa sediul Electrica Galati.

Casa face parte din "Ansamblul urban - Str. Nicolae Bălcescu", cod GL-II-a-B-03000 (Str. Bălcescu Nicolae, partea stângă de la nr. 19 la nr. 61, până la str. Gării, si pe partea dreaptă de la str. Eroilor până la str. Gării). Vezi Lista Monumentelor Istorice Galati - 2004

Fotografiile sunt facute acum 1 an, dar casa arata la fel. Proprietarul sau proprietarii (chiriasii, pentru ca vad mai multe antene amplasate) n-au adus nicio inbunatatire casei. Am facut un fel de magazie, in curtea ce da in intersectie, au amplasat acele antene pe unde au apucat, gardul viu a crescut cum a vrut el...in general au "uratit-o".

Alte fotografii:





3 comentarii:

  1. Felicitari!!! Am asteptat acest pahar cu apa din partea ta. Multumesc. Despre casa din spatele universitatii (str.23 August) - fostul dispensar al auniversitatii - stiti ceva?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa nu care cumva sa te impinga pacatul sa renunti la blogul asta!!! Avem nevoie de o legatura cu trecutul orasului, si asta e o legatura mult prea frumoasa pentru a fi rupta.Chiar de postezi mai rar, nu te lasa batut!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim: Despre casa respectiva am scris. Este vorba de Casa de pe Str. Universitatii nr. 5. Cauta tagul (eticheta) "Str. Universitatii". Cred ca este singura casa despre care am scris, desi mai am fotografii si cu cea de la numarul 7.
    Mergi aici: http://casecareplang-in-galati.blogspot.com/2009/01/casa-str-universitatii-nr-5.html

    @Cristian : Ma bucur pentru sustinerea ta. Astfel de mesaje imi intaresc convingerea ca merita sa continui acest proiect!

    RăspundețiȘtergere