joi, 8 ianuarie 2009

Casa, Str. Portului nr. 6-8...

Nu stiu mai nimic despre aceasta casa, situata pe Str. Portului nr. 6-8, langa Restaurantul Panoramic si fostul sediu Navrom. Desi pare neingrijita exterior, este locuita.
Anul nasterii poate fi 1882, luandu-ma dupa prezenta acestui numar pe poarta principala de la numarul 6. Tot aici pare a-si desfasura activitatea o firma din domeniul agriculturii, Agrocov, iar la numarul 8, Directia Regionala Vamala.
Interesanta, pe langa intreaga forma a cladirii, este o mica statuie, situata central, pe peretele dinspre strada (vezi a doua poza de sus).
Daca stiti mai multe despre ea, sau despre orice alta casa prezentata, nu ezitati sa-mi scrieti, sau sa va exprimati in comentarii.

Alte poze:




4 comentarii:

  1. Dintr-un articol al Vietii Libere:

    "...Cealaltă statuie, tot într o firidă în zidul faţadei, reprezintă un tânăr care îşi sprijină ciocanul pe o nicolavă. Efigia aminteşte de o emblemă a unei bresle a fierarilor din piaţa centrală a Bruxellesului. Casa, din strada Portului, într o zonă ascunsă a oraşului, este împărţită în două de o lege: cea a proprietăţii. Jumătate, deţinută de o firmă, este văruită şi are geamuri termopan. Cealaltă parte, locuită de mici proprietari, are zidul coşcovit şi cercevele de lemn, zbârcite. O imagine simbolică pentru starea Galaţiului, un conglomerat de nou şi vechi, de ruină şi faţade de sticlă, de stiluri agresive, de kitsch şi nobleţe..."

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt foarte vechi casele astea,au fost candva frumoase casele astea dar nimeni nu vrea sa o aranjeze in exterior,parca suntem la tigani.

    RăspundețiȘtergere
  3. ...ştiam ca a fost una din casele lui Stefan H.Stefan!!

    RăspundețiȘtergere
  4. ...stiam ca a fost una din casele lui Stefan H.Stefan

    RăspundețiȘtergere