vineri, 16 ianuarie 2009

Casa, Str. Universitatii nr. 5...

Despre Casa din Str. Universitatii nr. 5 nu cunosc mai nimic. Se gaseste exact in spatele Universitatii, vis-a-vis de sediul PNL, si este parasita de mai multi ani. Se afla intr-o stare deplorabila, curtea ei fiind plina de gunoaie menajere. Are multe elemente decorative, toate uitate, macinate de timp si de umezeala.
Daca stiti mai multe despre ea...nu ezitati sa comentati!

Alte poze:





15 comentarii:

  1. Daca nu ma insel acum vreo 10 ani pe acolo este Dispensarul Universitar sau ceva de genul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptare...
    Tin minte ca si eu, la inscrierea in primul an de facultate ('99), am fost indrumat sa-mi fac analizele la Dispensarul Universitar din spatele Universitatii.
    N-am ajuns in acel moment acolo...

    RăspundețiȘtergere
  3. stau pe strada universitatii , si de cate ori trec pe langa ea , in plimbare cu copilul,miroase infect, sunt f multe gunoaie, este un dud si pe trotuar nu se poate circula. si acum o poveste interesanta: am un prieten in Londra si ii place f mult zona in care stau,si a gasit acest proprietar al casei, care sta in Bucuresti si ia cerut 500000 euro acum 3 ani. cu 250000 de lire s-a mutat in Londra la casa undeva in zona 3 a orasului, o casa frumoasa care nu sta sa cada, si cu ceva mai mult teren decat cea din Universitatii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Din pacate unii s-au nascut cu "instinctul" asta de-a tepui...
    Probabil are suficienti bani incat sa nu-si doreasca sa vanda..

    RăspundețiȘtergere
  5. ma bucur ca ai primit comentariul. am o poveste lunga de spus despre casa mea , universitatii 43, vis a vis PD-L, am actele proprietarilor din 1870 parca , toti proprietarii cu ce se ocupau si cat au dat pe ea, casa mea arata ca cea de pe universitatii 5, am renovat-o toata, am ras totul la caramida, fiind nationalizata, chiriasii o impartisera cum au vrut ei, zidisera ferestrele, taiasera altele. of, am dus o munca enorma, am reusit sa reconditionez 4 usi vechi inalte, am descoperit o clanta frumoasa din alama si os, cand am razuit peretii in unele locuri au aparut adevarate minuni pe pereti, cum erau vopsiti cu flori, sub pardoselile folosite am gasit ,podele vopsite pe care le-am si pozat, ce sa mai spun, am descoperit in pivnita o hruba infundata, am scos tot molozul am dat de un tunel ce se despartea in doua, unul pleca spre cosoreanu , altul spre cinematograful Central, au colectat apa hrubele, si impreuna cu constructorul le-am umplut cu ciment si pamant galben. ce sa mai spun, ultimul proprietar a facut temnita grea 26 de ani, am sentinta, casa declarata cuib de legionari si confiscata.
    am razuit toti peretii si am descoperit urmele ferestrelor vechi si le-am refacut, i-am redat grandoarea de alta data. imi pare rau ca datorita crizei nu pot sa ii dau un var si sa pun si o pardoseala in curte , sa fie si mai frumoasa, deja pavele gasisem tip paris, acel bej frumos, calcaros , o splendoare.tare rau imi pare ca inca nu o pot pune in evidenta si din exterior. mai pot scrie despre ea daca vrei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulți oameni, au primit repartiție în case construite cu greu, de alții. Le-au folosit cum le-a convenit, fără să îi doară inima de visele celui ce le-a ridicat. Nu au reparat nimic, dar au distrus și modificat în rău, în bătaie de joc. Oameni fără educație, fără rușine, fără suflet, fără ...

      Ștergere
    2. Puteti posta undeva imagini cu imobilul reconditionat? Ar fi minunat!

      Ștergere
  6. felicitari pt postari, casele prezentate sunt opere de arta, ma intreb de multe ori de ce primaria nu incearca sa le puna in evidenta. ele sunt cu chiriasi care platesc 40 ron/luna chirie, nu le imbunatatesc(renoveaza) pt ca nu este bunul lor, iar eu platesc 1300 ron impozit pe an. ar trebui sa-i scoata afara sa le dea in alta parte si sa le vanda cui trebuie.mai mult decat atat conform legii cele nerevendicate au fost vandute pe bucati chiriasilor si au aparut astfel multe anomalii imobiliare, corpuri de casa consolidate pe sfert,schilodite pe jumatate,prost gust in cealalta jumatate. dar mai bine ma abtin. am vazut culori groaznice in oras, am vazut garduri de fier forjat acoperite cu policarbonat(de ce nu si-au facut din caramida, chiar nu inteleg,rolul fierului forjat fiind de a permite trecatorului si proprietarului o aerisire a zonei de delimitare intre proprietate si domeniul public), of ma doare inima cand vad asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  7. scuze pt restul comentariilor, sunt pe langa subiect, cred ca spiritul civic m-a influentat, si am gasit locul necuvenit sa-mi vars amarul. scuze inca o data.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu m-as bucura sa primesc comentarii care sa aduca informatii utile, asa cum ati facut D-voastra.
    Nu sunt multi cei care ridica privirea din pamant, si admira casele pe langa care trec...
    Multumesc pentru comentarii..si pentru atitudine..

    RăspundețiȘtergere
  9. Locuiesc in zona. Admir casa refacuta vis-a-vis de PDL, o admiram si ininte cand era neamenajata. Felicitari proprietarului, as dori sa o vad in interior. Casa din spatele universitatii este superba, daca in curand imi voi incepe constructia unei case, desi nu este in oras, imi doresc sa o construiesc la fel, sper sa reusesc. Am o mare pasiune pentru casele vechi, ma plimb prin centru si apoi caut raspunsuri la intrebarile pe care mi le pun in fata lor. Multumesc pentru acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  10. stie cineva cum pot da de proprietar? foarte frumos blogul felicitari

    RăspundețiȘtergere
  11. Doresc sa iau legatura cu proprietarul casei,stie cineva numele si adresa lui din BUCURESTI ? s-au un nr.de tel.a lui, ori a unei rude,cunoscut,prieten ?
    Tel.meu -0747/594.706 s-au E-MAIL - condosflorin@yahoo.com.
    Cu respect-Ing.CONDOS FLORIN.

    RăspundețiȘtergere
  12. A aflat cineva istoria casei din Universitatii 5 si a proprietarilor, pe care nu-i mai intereseaza de ea?

    RăspundețiȘtergere
  13. M-ar interesa cine a fost vechiul proprietar al acestei case, cu ce s-a ocupat si care este istoria familiei lui. Asta ține de istoria Galaților si ar fi interesant de știut.

    RăspundețiȘtergere