duminică, 11 ianuarie 2009

Palatul Simion Gheorghiu, Str. Domneasca nr. 24...

Despre Palatul Simion Gheorghiu, si despre starea deplorabila in care se afla, s-a scris mult in presa locala. Asta nu inseamna ca autoritatile au miscat vreun deget pentru a o salva. Au catalogat-o drept monument istoric, (cod GL-II-m-B-03011, in lista monumentelor istorice galatene din 2004) ... si cam atat.
Casa se gaseste exact in mijlocul orasului, langa fostul restaurant Master (acum e o banca) si vis-a-vis de Muzeul de Istorie, la adresa Str. Domneasca nr. 24. Cu totii am trecut pe langa ea, majoritatea am si observat-o!

Redau un text dintr-un articol recent al Vietii Libere, referitor la Palatul Simion Gheorghiu: "Gălăţenii mai în vârstă îşi amintesc de o celebră plăcintărie (Brasserie Palace), care exista aici prin anii '70, mai sunt afişele unei defuncte agenţii teatrale, o inscripţie a unui club privat, San Marco. Încă vizibilă, dar ştearsă de vreme, la stradă este bine prinsă în zid o tablă dreptunghiulară ruginită, pe care este imprimată coroana regală, semn că prin anii '90 exista aici filiala unei asociaţii pro-monarhiste".

Iata in poza de mai jos cum arata, in plina glorie, Palatul Simion Gheorghiu. Poza face parte din colectia Costel V.Gheorghiu (presedintele Clubului de Cartofilie din Galati).

Alte poze:

3 comentarii:

  1. Nu inteleg dc nu se gaseste vreun investitor care sa o renoveze. Este chiar in centrul orasului, in buricul targului cum s-ar spune

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru ca locul valoreaza pentru unii mai mult decat imobilul. Fiind "Monument Istoric" nu au voie sa-l darame..dar prin "uitarea" lui acesta se va darma singur..
    D-asta cred..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ....si pentru ca la un nivel foarte inalt se vrea ca acest popor sa dispara. un popor fara trecut e un popor mort. Si clar ca asta se vrea.Acesti intrigati care scriem, suntem prea mici sa putem face prea multe.Pacat ca nu ne dam seama ca nu vom mai exista pentru copii copiilor nostri...

      Ștergere